To je vprašanje ( tudi slogan kolekcije Fa), ki se mi je že večkrat porodilo v glavi v zvezi z blogom. Koliko časa bom vztrajal, kakšni so moji cilji, saj slaven zagotovo ne bom postal, prav tako ne bom mogel od tega živeti (plačani kliki na oglase). Kje je tudi medijski doseg in kolikšno število bralcev lahko dosežem mesečno, je to 50.000, 100.000 unikatnih obiskovalcev? Problem je, ker blog pišem na Bloggerjevi platformi in se tako ne pojavljam na naslovni strani SiOL-a ter ne pišem tako imenovanih SEO zapisov. SEO zapis je recimo objava polna različnih fraz, besednih zvez, ki so trenutno popularne med množico in bi jih ljudje iskali v iskalnikih (Najdi.si, Google). Lep primer SEO zapisa bi bil, če bi objavljal kaj o Rebelde, erotiki ali pornografiji  ter o  popularnih trič tračih, ki so najbolj iskane teme. Na ta nivo se ne mislim spustiti, morda se kakšna objava sicer na prvi pogled nagiba k temu, a sem v nadaljevanju zagotovo podal razlog oz. ugibanja v konkretnejšo smer.

Ko sem prejle omenil medijski doseg, za enkrat še nič drastičnega. V časopisu Večer je bilo objavljeno opravičilo zaradi “kraje” slik iz objave Nekateri res niso za volan, nekaj objav je bilo v blogerskem časopisu Blogorola, prispevek TOP SHOP – nategovanje in lari fari pa so obravnavali na Ekonomski fakulteti pri okrogli mizi, ko je prišel predstavnik za Slovenijo predavati, kako nekateri širimo slabo besedo o podjetju. Resnica boli, verjamem.

Kako daleč mi bo torej uspelo prilesti niti približno še ne vem, saj bo precej odvisno volje in zagnanosti. Eden izmed nezanemarljivih dejavnikov je zagotovo tudi faks, saj ne vem koliko časa bo ostalo za take stvari. Potrebno bo namreč obdržati povprečje ocen nad 8,5, ker bo drugače 10.000 € splavalo po vodi.

popravek pol ure kasneje:

ervin pravi (16:51):
10 000 € je full velika cifra, sam 8,5 na FGG-ju pa še večja