Za enkrat še nisem zasledil slovenskega Blogger bloga, ki bi bil primerno optimiziran, zatorej je branje tega zapisa močno priporočljivo vsem, ki s svojim blogom gostujejo na Blogger-ju. Uspelo mi je namreč odkriti, kako optimizirati Blogger blog ter dodati v kodo t.i. meta tags (description, keywords).

V nadzorni plošči najdete jeziček postavitev -> uredi HTML. Finta je v tem, da to ni HTML, temveč .xml, za kar pa so potrebne nekoliko drugačne oznake oklepajev, narekovajev ipd. Če vpišete navadno HTML kodo, vam je ne bo prepoznalo oz. jo bo zavrnilo.

NAVODILA:
Pri description na kratko opišete vašo spletno stran, medtem ko pri keywords vstavite željene besede, besedne zveze (ločeno z vejicami), po katerih želite, da vas iskalniki najdejo.Ko imate napisano zgornjo kodo, jo kopirajte, pojdite na spletno stran Blogcrowds, prilepite HTML kodo v okence ter kliknite parse. Vašo HTML kodo bo samodejno generiralo v .xml kodo, ki pa jo nato prilepite v kodo bloga za oznako head, kot lahko vidite tudi na sliki. Kliknete shrani predlogo.

Voila! Sedaj imate blog mnogo bolje optimiziran, obenem pa je prijaznejši do spletnih “pajkov”, ki brskajo za informacijami o spletnih straneh. Na podoben način mi je uspelo dodati tudi oglase k posameznim objavam, če bo morda koga v prihodnosti zanimalo.