Prvo kot prvo leti kritika na nekatere medije, ker so objavili reci in piši pičlih 53 besed o tej novici, pa še to povzeto po STA (slovenska tiskovna agencija). Nekateri so celo medijski sponzorji, pa na naslovni strani ne duha ne sluha. Gianni Rijavec v politiki, missice ter Mirna Reynolds so očitno veliko bolj pomembni članki. Đizs krajst, kje pa mi živimo!

Nazaj k temi -> Jure Robič, 43-letni Jeseničan, je namreč že četrtič kot prvi prikolesaril v cilj najtežje preizkušnje na svetu RAAM (Race across America). Za približno 4800 kilometrov od Pacifika pa do Atlantskega oceana je potreboval le 8 dni 23 ur in 33 minut. Po kratkih izračunih to pomeni vrtenje kolesa s hitrostjo 22,3 km/h in to brez postankov oz. spanja. Spanja je bilo tudi sicer bolj malo, le eno do dve uri na dan, zatorej je bila povprečna hitrost višja.

(vir slike)

Ali se bo naslednje leto zopet udeležil bitke za titulo, se še ne ve, o tem je preuranjeno govoriti, dejstvo pa je, da je športnik slovenskega rodu zmagovalec najtežje preizkušnje na svetu in na to smo lahko zelo ponosni.