Sprva sem mislil danes napisati nekaj o lepoti “podeželja”, a kaj ko je fotoaparat v Španiji, brez slik pa bi zapis zgledal precej pusto. Današnja objava je bila nekaj ur 16. marca že objavljena, a sem jo odstranil, ker projekt še ni bil uradno zunaj. Torej…

Slovenska razvijalna skupina Zemanta je nekaj mesecev nazaj dobila 1.000.000 € za razvijanje svojega projekta. Marljiva ekipa ni bila od muh in ji je uspelo svojo idejo izpiliti ter lansirati v javnost. Gre za njihov dodatek k Firefoxu (Blogger, WordPress, TypePad), ki olajšuje pisanje blogerskih zapisov. Njegov poglavitni namen je bogatenje teksta s povezavami, sličicami ter članki.

Enostavno pobrska za takimi, ki bi se ujemali z mojim tekstom, jaz pa nato le poklikam željene stvari in že so samodejno vstavljene v besedilo. Linki seveda niso oglaševalskega tipa, temveč vtičnik brska po člankih wikipedie, prav tako pa tudi slike niso avtorsko zaščitene, tako da jih lahko brez slabe vesti objavite.

Edina pomanjkljivost, ki bi jo sicer omenil je ta, da je vtičnik nekoliko manj prijazen do slovenskega teksta, saj namreč slovenske besede išče po angleški wikipedii, tako da dobimo na ponudbo nekoliko zgrešene stvari. Fantje so se vrgli na velike ribe, posledično ima zato materni jezik nekoliko nižjo prioriteto. Če ocenim po prvem vtisu lahko rečem, da ima projekt ogromen potencial.