1. nasvet – nasvet za vse bralce in pisce blogov

V primeru, da berete večje število blogov oziroma spletnih portalov vam svetujem uporabo RSS-ja, Google Reader pa je eden izmed odjemalcev le tega. Je izjemno enostaven za uporabo -> registrirate svoj Google account, ki vam obenem ponudi še veliko število drugih programov (gmail, picassa, docs,…), se odpravite na spletno stran Google Reader ter vpišete svoje vire v polje add subscription. Dodate lahko neskončno število virov, ki pa jih enostavno uredite v mape npr. spletni portali, blogi, x novice. Sedaj vam ne bo potrebno preklikati vseh spletnih strani, saj vas Reader obvesti, ali se je na vnesenih spletnih straneh pojavila kakšna nova objava, novica.


2. nasvet – nasvet za vse pisce blogov

Zadnje čase opažam, da veliko blogerjev objavlja svoje fotografije “nepravilno” poimenovane – recimo IMG 3842, kakor njeno ime določi že fotoaparat. Priporočam, da vsako sliko poimenujete tako, da jo najbolje opišete in to brez šumnikov ter da namesto presledkov uporabite podčrtaje _ oziroma vezaje -.

primer: kosarkarski_klub_krka_premagal_helios.jpg

Zakaj? Na sledeč način boste dobili nekaj odstotkov več obiska na blogu, saj vas bodo “pajki” iskalnikov (Google.com, Najdi.si) pod rubriko slike mnogo lažje našli.