Ta prispevek je namenjen tako moškim kot ženskam, tiče se obeh spolov.

Nekaj let nazaj je v tej panogi kraljeval mIrc, preselilo se je na MSN, pojav pa je močno prisoten tudi v e-mail naslovih. Preko programov za neposredno (mIrc, MSN) in posredno (e-mail) sporočanje si za pošiljanje sporočil izberemo svoje ime in priimek še največkrat pa nadimek. Ne bom razpravljal o skrivanju svoje identitete ter bojazljivosti glede izražanja svojega lastnega mnenja pod svojim imenom in priimkom, ampak bom zajadral v druge skrajnosti -> o tistih, ki za svoj nadimek izberejo sočna imena v stilu: Muca 19, Obdarjen, Tiger, Cavazza, Žrebec, Pohotna, Vroča 16, Seksi levinja.

Lahko prosim? V notranjosti me izjemno grize, kaj se plete po glavah takim ljudjem ali pa gre le za pomanjkanje oz. preveliko samozavesti? Kakšen narcis je potrebno biti, da sebe označiš z enim izmed prej naštetih nadimkov. Si na ta način zvišujejo prag tolerance lepote? Zelo zanimivo bi bilo brati kakšno izmed raziskav v tej smeri.

Moral bi se zgoditi že mali čudež, da bi se spustil v debato z osebo s takim nadimkom. Takoj ko vidim kaj podobnega, že mi grejo vse dlake pokonci, leva obrv pa se pomakne krepko proti sredini čela v stilu “kaj k***c tem ni jasno”. Res da ima vsak svoje fetiše, ampak malo se je pa le potrebno obvladovati.

Sicer pa ob današnji poplavi retuširanih fotografij (računalniško obdelane fotografije) ni čisto nič čudnega, da je naša percepcija o lepoti močno zgrešena, posledično jih je vse manj zadovoljnjih s svojim izgledom ter si s pomočjo “seksi” nadimkov zvišujejo nivo ega. Njihova psiha je po mojem mnenju tako misteriozna, da je abstraktno govoriti o metamorfozah njihove dialektike.