Pravkar se je končal slovenski praznik v dolini pod Poncami, katerega je s skokom dolgim 231 m osvojil aktualni svetovni prvak Gregor Schlierenzauer. V Planici letos manj alkohola, so se glasili številni naslovi na spletnih straneh pa tudi v drugih medijih (tv, časopisi). Vsi so oglaševali ta projekt, kako naj bi zmanjšali splošno popivanje obiskovalcev, ampak…
Vse skupaj pa je bila le marketinška poteza, da bi prireditelji zaslužili čim več. Notri so ga na jurčkih seveda prodajali na polno in to po huronski ceni 3 € za pivo. Prepovedan je bil le vnos alkoholnih pijač in lahko rečem, da je bilo po tv-ju žalostno gledati, kako so obiskovalcem iz nahrbtnikov pobirali vse okrepčilne pijače ter jih brez srca metali v koš za smeti. V bistvu bi se morali naslovi v medijih glasiti -> V Planici letos manj od doma prinešenega alkohola, ker je trenutni naslov izjemno zavajujoč.

Ne rečem, če bi se resnično lotili tega projekta in v celoti prepovedali vnos kot tudi točenje alkohola (to bi z lahkim srcem podprl), ampak da je naslov projekta le krinka za obiranje ljudi, je pa preprosto preveč. Me prav zanima, kdaj bo prišlo do kakega dogodka, ko bo ljudem enostavno prekipelo zaradi tako očitnega zavajanja.