Današnji dan je naša šola v okviru projekta Evropa v šoli namenila obisku evropskega poslanca Boruta Pahorja. Veselilo me je, da je pogovor potekal v sproščenem vzdušju brez političnega ozadja – vsaj neposrednega, dijaška vprašanja namreč na momente niso mogla mimo aktualnih političnih zadev glede odprtih vprašanj s Hrvaško ipd. Vprašanja so se sicer večinoma sukala okoli neposrednega dela oz. življenja voznika znamenitega Renault 4 tako v Bruslju kot tudi doma. Kdo bi si mislil, da ima še kdo izmed poslancev tako zavest, ki se ne obremenjuje z znamko vozila, katerega vozi.

foto: Matej Jordan

Uro dolgo spoznavanje evropskega poslanca je razkrilo marsikatere neznanke, kot pa smo lahko videli, tudi izjemno dobrega retorika. Točno določene besede s katerimi še posebej pritegne nekoliko mlajše poslušalce ter z njimi na njih naredi močan vtis. Imeti sanje ter jim slediti naj bi bilo po njegovih besedah ključnega pomena za uspešnost na svojem področju, koliko jim bomo sledili, pa je odvisno od posameznika.

Tako torej je gospoda Pahorja poleg obiska ostalih šol po Sloveniji pot zanesla tudi na Šolski center Novo mesto, na koncu pa bo izmed vseh izbral 100 povabljenih, ki se bodo v sklopu Evropa v šoli udeležili ogleda evropskega parlamenta v Bruslju.