V “bojno” opravo sem se spravil šele okoli pol enajstih zaradi predhodnega treninga košarke. Kostum je bil izbran v približno dveh minutah, namreč kar mi je najhitreje padlo na pamet. V stilu Arafata sem nato 4 ure po Šentjereju sklepal posle, prodajal sodčke nafte (uspelo mi ga je prodati celo za 100 € =)) ipd.

Sprva pohajkovanje po centru Šentjerneja -> Bacardi, Majzelj (lokalci boste že vedeli), kjer je bilo vzdušje precej pestro. Maske takšne in drugačne, vsaka posebna na svoj način. Morda zanimivo dejstvo, da je več kot polovica žensk bilo v bistvu moških. Fetiš ali morda le naključje? Včerajšnje maškare so obenem tudi spremenile moj stereotip glede nun. Nikoli si nisem mislil, da so nune take žurerke, glede na to da sem jih v večeru srečal za cel klošter.

Nuna blink, blink
Kasneje se je mladinska smetana večinoma preselila na Hipodrom, kjer je igrali trio Kok to tamo peva s prijetnim yugo rock repertoarjem, ravno pravšnjim za zabave. Vzdušje perfektno, nobena izmed maškar stala pri miru, vse energične in zraven poplesovale. Zares je lahko žal vsem tistim, ki so zamudili to pustovanje.