O nedavni sagi glede priprtja vodilnih mož gradbenih podjetij verjetno že veste, tako da tega ne mislim opisovati, le izraziti svoje stališče, pogled.


V torek zjutraj se je vsa racija začela, a je gospod Slak verjetno že v ponedeljek zvečer klicaril, vabil goste v četrtkovo oddajo Trenja (Upam, da razumete sarkazem :)). Sicer sem pričakoval, da bo današnja oddaja Trenja vseeno nekoliko bolj pestra, kot je sicer bila. Kaj naj drugega rečem, kot to, da je že skrajni čas, da jih glavni akterji dobijo po prstih. Dolgo se je že vedelo, kakšne umazanije se počnejo in zdaj je vse to na tapeti javnosti. Srčno upam, da bodo državni tožilci z Barbaro Brezigar na čelu delo opravili dobro in pri vsej stvari naredili čim manj napak, kajti vemo, da bi se znali odvetniki gospodarstvenikov obesiti na prav vsako malenkost in jo tudi pozitivno iztržiti v njihovo korist. Na tem mestu bi nasrkali kdo drug kot davkoplačevalci, katerih denar bi v obliki odškodnin odromal v žepe obtoženih.

Vsa ta afera pa ima lahko tudi še nek drug, dodaten vpliv na ostala podjetja po Sloveniji, in sicer da jim nekako da vedeti, da nihče ni nedotakljiv, da smo morda pa vendarle pravna država, kjer vlada demokracija in velja enakost pred zakonom za vse državljane. Bi pripomnil mogoče še tole, da do sedaj še nikogar s cekini niso obesili, vendar upam da tokrat ne bo temu tako.