Ste se morda kdaj spraševali kakšne so marže pri trgovcih (razlika med nabavno in prodajno ceno blaga v trgovini)? Na določenih izdelkih ogromne. Morda celo butast primer, a vsekakor vreden omembe. Gre za pesek za mačje iztrebke, kjer se za popolnoma enak izdelek, istega proizvajalca ceni razlikujeta za kar 300 odstotkov! Sprejemljivo za trgovine, ki so ozko usmerjene, nimajo poceni artiklov ter imajo ozek spekter strank, a za veletrgovce kot je Mercator pa je to precej oderuška postavka. Glede cene je danes poslušalec poklical na oddajo Odprta linija radia HIT ter razjasnil situacijo.

NATI VASLE, voditeljica oddaje: Halo, dober dan, kdo je to?
MARJAN, poslušalec iz Ljubljane: Ja, živijo, Marjan iz Ljubljane.
NATI VASLE: Živijo, Marjan.
MARJAN: Imel bi dve stvari, mogoče tako malo bolj v razmislek kot pa kakšno grajo ali pa pohvalo. Čeprav je ena bolj plus, ena pa bolj minus.
NATI VASLE: No, da slišimo.
MARJAN: Recimo, ampak zdaj zadnje čase te cene, inflacija in ne vem kaj še vse, jamranje trgovcev nad majhnimi maržami in tako naprej. Čisto en tak primer popolnoma nepomemben izdelek za vsakdanje življenje. Čist od zadaj ven potegnjen, samo za primerjavo cene, pa naj bi potem vsaj sam izračuna marže. Pesek za mačje stranišče.
NATI VASLE: Ja.
MARJAN: V trgovini Tukano na Brdu za 10 kilogramsko vrečo 3,60 ne vem 3,65 tukaj nekje. V Mercator centru isti proizvajalec, ista vreča, se pravi, enak izdelek.
NATI VASLE: Ja.
MARJAN: Okrog 11 evrov.
NATI VASLE: No, kako ste rekli? 3 ali pa 11?
MARJAN: Tako, tako.
NATI VASLE: Bi mačka hodila peš na Brdo, po moje. Saj ima lastnika pa se pelje.
MARJAN: Po pesek ja.

mp3 in magnetogram prispeval Darko Vargazon.