Mestna občina Novo mesto nagrade na področju raziskovalne in inovacijske dejavnosti podeljuje trideset let. Tokrat je v Kulturnem centru Janeza Trdine novomeški župan, Alojzij Muhič, nagrade izročil trinajstim raziskovalcem in inovatorjem. Muhič je uvodoma poudaril, da raziskovanje in inovacije omogočajo konkurenčnost in pridobivanje znanj, ki odpirajo vrata v razvito Evropo.

Nagrade so podelili v treh kategorijah. Za raziskovalno delo mladih je nagrado prejelo šest dijakov, novomeške gimnazije in Šolskega centra. Nagrado za mentorsko delo z mladimi je prejel Đuro Oluić. Šest raziskovalcev in inovatorjev, ki so zaposleni v novomeški Krki in TPV-ju, pa je prejelo nagrado v kategoriji za raziskovalne dosežke in inovacijske delo.

Nagrado za raziskovalno delo mladih so prejeli:

  • Maja Brega, Eva Pušavec, Kaja Primc in Jernej Zupančič (Elitna gimnazija oz. splošna :))
  • Marko Pirc in Janez Mikec (ŠCNM)

Nagrado za mentorsko delo:

  • Đuro Oluić (ŠCNM)

Nagrado za raziskovalne dosežke in inovacijsko delo:

  • Simon E. Pantar, (Krka d.d.)
  • dr. Roman Lenaršič, (Krka d.d.)
  • Tomaž Habinc, Igor Lekše, Aleš Jakša, Boštjan Judež (TPV d.d.)

Danes ob 12.00 smo imeli to podelitev, kjer so posamezno predstavili vsakega nagrajenca posebej, njihova raziskovalna dela ter ostale dejavnosti. Temu je sledila pogostitev, kjer je bila postrežba vrhunska in res na nivoju (piščančji file v nevem kakšni omaki -> mmmmm). Se je pa pri pogostitvi pokazal tudi lep primer sodobnega “biznisa”. Kar naenkrat k nama pristopi možakar, nakar začnemo malo po ovinkih debatirati o izdelanih projektih, trenutni aktivnosti ipd. Ob izročitvi vizitke naju je nato tudi povabil k sodelovanju oz. naj jih kontaktirava, če bi bila pripravljena enkrat po novem letu za cel dan priti v tovarno zdravil Krko ter spoznati njihovo delo – kot nekakšen dan odprtih vrat, kjer bi se lahko pogovarjala z uslužbenci ter raziskovalci. Definitivno bova to ponudbo tudi izkoristila 🙂