Vse skupaj se je začelo pred kakima dvema tednoma. Sestrin mobitel je iznenada začel na ekranu dobivati artefakte -> pačenje slike v takšni ali drugačni obliki. Vse skupaj se mi je sprva zdelo smešno, ko je tudi moj mobitel dobil isto bolezen. Si mislim, ok se pač zgodi. Da pa je stvar še nekoliko bolj zanimiva, zadnjič v pogovoru s šolskim laborantom debatirava o mobitelih, zraven pa omenim še moje probleme. On me začudeno gleda, češ meni dela vse normalno, od vsega začetka nisem imel težav in kot dokaz odpre mobitel. Kaj sva videla? Nič, bel ekran =) Čisto po Murphy-jevem zakonu tudi njemu ni delal ekran. Kasneje je bil še nekoliko jezen, obenem pa malo za šalo malo zares krivil mene.
K sreči je mobitel še vedno v garanciji, zgleda pa da gre v teh treh primerih očitno za serijsko napako, saj si vsi trije lastimo enak mobitel. Bila je pri Si.Mobilu pred letom in pol akcija za takratnih 5.000 tolarjev in ker mobitela ne potrebujem veliko, njegovo zvonenje pa mi gre na jetra, se mi nikakor ne splača investirati v dražje telefonske aparate. Mp3 predvajalnik imam posebej, tako da mobitel uporabljam izključno za nujnejše telefonske klice (služba, prevozi ipd.) ter kdaj pa kdaj kak sms.

Sledi mesec čakanja na vrnitev iz garancije, trenutno pa si lastim nadomestno Nokio.

p.s.: Mnogo ljudi mi še vedno omenja, da imajo mojo staro številko (saj ne da bi jo menjal že dve leti nazaj sicer…), tako da moja nova številka je enaka prejšnji, le da je predpona sedaj 040 😉