Moje skromno košarkarsko mnjenje glede današnjih polfinalnih obračunov lahko opišem s palcem obrnjenim navzgor. Tekmi sta se mi zdeli zelo na nivoju in atraktivni za gledalce. Ne ravno toliko glede zabijanj, vendar vseeno se je igrala zanimiva, hitra tako imenovana Run and gun košarka.

Španija : Grčija
Izjemno težka, psihično izčrpljujoča tekma. Nobena izmed ekip se vse do zadnje četrtine ni uspela vsaj malo odlepiti, sprva pa je to uspelo Grški ekipi. Kakor dobljeno, tako izgubljeno. V četrtfinalni tekmi so nam tako Grki v zadnjih petih minutah uspeli odščipniti zmago, sedaj pa so bili sami žrtev končnice. Teža tekme se je kazala v živčnosti tako ene kot druge ekipe, vmes pa je prišlo tudi malo do vroče krvi. Špancem je uspelo v zadnjih petih minutah prehiteti in se celo nekoliko odlepiti od Grkov, katerim pa tudi s taktiko številnih osebnih napak v zadnjih dveh minutah ni uspelo ujeti Špancev, saj so le ti imeli mehko roko ter dovolj natančno izvajali proste mete. Semafor se je ustavil pri rezultatu 82 : 77 v korist za špansko reprezentanco.

Litva : Rusija
Rusija zagrizla v tekmo s polno paro. Po petih minutah je bil rezultat kar 11:1, tempo tekme je bil izjemen, igrala se je hitra, atraktivna košarka z zelo malo zgrešenimi koši. Litovska reprezentanca je uspela z njenim najmočnejšim orožjem, trojkami, rezultat v tretji četrtini izenačiti, vendar ne za dolgo, saj je Rusija z igralcem Utah Jazz-a, Andrejem Kirilenkom, ponovno pritisnila na plin in se nekoliko odlepila od Litve. Kirilenko na eni in Šiškauskas na drugi strani, vsak prvi mož svoje reprezentance izkoristila vsako žogo, ki sta jo dobila v roke, vendar Kirilenkova ekipa ni in ni izpustila vodstva vse do konca. Končni rezultat 86 : 74 za rusko reprezentanco.

Mislim, da tukaj sploh ni dvoma iz katere države prihaja Andrei Kirilenko:

Že sedaj v pofinalu smo gledali izjemne predstave, tako da bo jutrišnji finale evropskega prvenstva, upam da, vreden ogleda ter obenem prava poslastica za vse ljubitelje tega športa.