izjemno dobra dogodivščina za popestritev sobotnega dneva. Rally se izvaja v sklopu prireditev občinskega praznika Jernejevo in naj že na začetku povem, da je moto rally-a važno je sodelovati, ne zmagati. Rally ni časovno omejen, saj so na trasi postavljeni t.i. Checkpointi, kjer je potrebno kaj postoriti (kdo na določeni razdalji ostane najdlje časa na kolesu, postavljanje domin,…) ali odgovoriti na različna vprašanja. Traja lahko do 5 ur, seveda pa sodijo zraven tudi obvezni vmesni postanki, ve se kje =).

Prejšnji teden se je jedro ekipe začelo počasi nabirati in če se prireditev že imenuje rally, zakaj ne bi imeli tudi za v te namene prirejen avto. Po enotedenskem načrtovanju in skiciranjih smo nato avto spremenili v pravi dirkalnik v le nekaj minutah Side skirts:

Veleum, Matevž Pavlič, pregleduje še zadnje aerodinamične nastavitve našega dirkalnika:

Start nam je dobro uspel, saj smo zanj imeli na razpolago kar dve uri časa (od 2 do 4ih). Izjemno tehnično zahtevno in dovršeno progo po okolici Šentjerneja, z vsemi vmesni checkpointi in postanki, pa smo prevozili v cca 4ih urah. Glede na zabavo, prijetnost in količine smeha se bo naša ekipa udeležila autorally-a tudi v naslednjih letih. Piss Out!