Woooooooooooohhhhooooooooooooooooooooooo! Danes pa smo doživeli eno krepko porcijo adrenalina.

Verjetno že veste, da sem po duši malo zamaknjen, tako da smo se s prijatelji prijavili na Bungee jumping oz. skakanje z elastiko. Odhod izpred FRI ter Elektro faksa ob deseti uri in nato počasi proti Novi Gorici ter bližnjemu Solkanu. Skakali smo iz Solkanskega mostu, vendar ne iz železniškega, ki se ponaša z največjim lokom na svetu iz obdelanega kamna. 30 mladih nadebudnežev v vrsti čakalo svojih par minut bingljanja na elastiki. Prvič je pulz nekoliko narasel samo ob gledanju, kasneje pa še ob samem zapenjanju varnostnih karabinov. Mikec, naslednji! Ajoj, kolena kar sama od sebe šklepetala.


Se povzpel na ograjo in si ob pogledu navzdol mislil naslednje… Fantje in dekleta, ki ste skočili, vsa čast, ampak jaz ne grem… Nekje v ozadju pa samo rahlo slišiš odštevanje: 3, 2, 1, BUNGEEEEEEE! in že si letel na glavo obrnjen proti reki. Če ne bi tisti gospodje odštevali, bi se po mojem mnenju procedura pripravljanja na skok precej zavlekla, tako pa prideš na rampo in samo skočiš. Strah pred skokom je popolnoma odveč, kajti kadar se elastika strga, vedno namestijo novo. Kaj naj rečem drugega kot da je bil današnji skok velika injekcija adrenalina v rit.

Solkanski most, iz katerega smo skakali, je visok 55 m, beseda pa je na koncu nanesla še na skakanje iz mostu v Innsbrucku, katerega višina je blizu 200 m. Tam pa resnično potrebuješ muchos Cohones (jajca po domače).

p.s: preverjeno lahko skačete tudi z denarnico v žepu. 🙂