Včerajšnje vročično popoldne je bilo kot nalašč za nove ideje in glej ga zlomka, zopet ena izmed vseh bedarij, ki jih še nisem poskusil (stavek izključno za Marka in Blaža, ki sta bila nad njim tako navdušena). Jezero Boršt oz. po domače tudi “šudr jama” oz. gramoznica se nahaja v neposredni bližini vojaškega letališča Cerklje ob Krki. Včasih je bil na tem mestu peskokop savskega proda, nato pa je jamo zalila podtalnica. Kasneje je bilo to območje precej nevarno in prepovedano za kopanje, saj so se terase rušile, zagnana ekipa pod imenom First WakePark pa je brežine uredila in napravila vlečnico oz. skilift. Voda je presenetljivo topla in dejansko čista – vidljivost zelo globoka za sladke vode.
Čez jezerce je torej napeljana vlečnica, pri čemer je potrebno na koncu speljati 180° ovinek, saj se vrv začne hipoma pomikati v nasprotno smer. Na tem mestu roke precej trpijo, tako da imam danes ultimativen “musklfiber”, pa sem se peljal le nekaj krogov (na nasprotni breg in nazaj). Na liniji se nahaja tudi kicker in pa cca. 20m dolg box za nekoliko zahtevnejše uporabnike. Vlečnica je primerna za začetnike, je pa hkrati po eni strani to tudi malo mučno, saj lahko zaradi ravne linije vlečnice (ne v krogu kot ponavadi) nastaja večja gužva in je čakanje neizogibno. Ravno včeraj sta se celo dopoldne vozili dve nizozemski družini in je pač… trajalo, zato je pametno včasih prej poklicati na njihove kontaktne številke.
Cene voženj: 
  • 10 krogov = 7€
  • 25 krogov = 15€
  • 60 krogov = 30€

First WakePark je super zadeva za razvijanje wakeboardinga v naši podalpski deželici, na Ptuju tudi že stoji vlečnica, v kratkem pa naj bi jo dobili tudi v Celju. Wakeboarding je pri Slovencih zelo popularen, večina pa je svoje akrobacije do nedavnega izvajala na Hrvaškem (Pag, Krk, Poreč) ali v Avstriji (Planksee,…), no sedaj se scena razvija tudi pri nas, pohvalno! Čeprav je čas zaradi študija ter ostalih obveznosti precej omejen, pa bo bližina možnosti ukvarjanja z wakeboardingom pripomogla, da se bom s sledečim športom še kdaj ukvarjal 🙂