Citiram:

Certifikat ni vreden zaupanja, ker ga ni overila nobena uveljavljena uradna oseba. Uveljavljene banke, trgovine in druge javne strani vas ne bodo prosile za to.

Takole se izjasni brskalnik Firefox, ko želite vstopiti v vaše spletno bančništvo. Internet explorer odmislite, saj ima več varnostnih lukenj kot Elementarec. Ob predpostavki, da smo uporabniki Klika za storitev že plačali okoli 4 milijone evrov (enkratni nakup certifikata) in da sedaj še dodatnih 110.000 € vsak mesec zaradi mesečnega nadomestila, bi pa lahko take stvari imeli urejene.

Prejel sem že kar nekaj klicev znancev, kaj storiti, da jim namreč NLB Klik ne deluje več, rešitev pa je dokaj enostavna, spodaj je le potrebno klikniti “Dodaj izjemo”. Rešitev je v več pogledih sporna. Zakaj je potrebno dodati izjemo certifikata, torej to pomeni, da ni mednarodno uveljavljen in potrebujemo zaradi “slabih” varnostnih ukrepov NLB toliko varovalk? Certifikat, geslo in še dodatno geslo?!, brez katerega vam sploh ne jamčijo vaših vplačil! Toliko o varnosti, ki jo vsak mesec uporabniki storitve “upravičeno” plačujemo 🙂

podobni zapisi: NLB, Klik in (ne)veljaven certifikat