Zgodovina se ponavlja. Trenutne razmere v Grčiji me spominjajo na ludizem in upornike v industrijski revoluciji, ki so za izgubo svojih delovnih mest krivili stroje ter jih zaradi tega množično uničevali. V Atenah že 5. dan zapored divjajo množični spopadi med policijo in protestniki, nekaj podobnega se je dogajalo tudi že par let nazaj v Franciji.

Do mirnega protestiranja ima pravico vsak, zakaj hudiča pa je potrebno ob tem razbiti še polovico ulic? Protestniki namreč pustošijo po trgovinah, bankah, zažigajo avtomobile in dvomim, da sploh pomislijo na dejstvo, da so povzročili škodo nekomu, ki se prav tako stežka prebija skozi življenje. Ne glede na vse čredni nagon prevlada in anarhistično divjanje na stopnji razvitosti migetalkarjev je skoraj neizogibno. Njihovo brezciljno izživljanje na ulici je absurdno in ludizem na takšen način neupravičen.

Upam, da do česa podobnega v majhni Sloveniji nikoli ne pride, ker menim, da se da stvari rešiti na lep način in brez nasilja oz. teroriziranja po ulicah, sicer pa tudi ne verjamem, da smo Slovenci kaj takega sposobni; menda me občutek ne vara =)