Tujo lastnino oz. avtorsko delo je lepo spoštovati. Sam izjemno redko objavim tuje slike, če pa že, zagotovo objavim povezavo do originala, kar je primerno internetni etiki. Na dnu bloga se nahaja drobni tisk:

Celoten tekst ter slike in video (podpisane z www.mikec.si) so avtorsko delo. Kopiranje je dovoljeno le pri neprofitnem objavljanju ter navedbi vira. Ostali naj me pred objavo kontaktirajo.

Televizija Vaš kanal se očitno, kljub temu da je tudi sam medij in bi to morali dobro vedeti, požvižga na avtorske pravice. Pri pripravljanu prispevka o Omejenem parkiranju (na 5. minuti in 45. sekundi) je najverjetneje tehnik v Google-ovem iskalniku slik vpisal besedno frazo povezano s parkiranjem, za kar mu je kot rezultat vrglo mojo sliko. Posneta je bila na morju, ko je lastnik avtomobila svojega jeklenega konjička puščal izjemno nerodno parkiranega. Da je slika avtentična, se vidi v odsevih na steklu.

Slika je bila podpisana z “watermarkom” (www.mikec.si) in ravno to me čudi, saj je moral tehnik podpis odstraniti, nato pa jo vstaviti v prispevek. Se ne mislim “usajati” ali prerekati, saj si tehnik verjetno ni mislil, da bi sliko kdo prepoznal, a je banalno, da se watermark kar tako “spregleda”. Konec koncev bi se vendarle spodobilo, da se avtorsko delo in pravice spoštuje, kot je zapisano.