Pisal sem že, da je odlična revija PcFormat nenadoma nehala izhajati in kot kafra izpuhtela v slovenskem računalniškem prostoru. Sprva sem razmišljal na katero izmed revij naj se preusmerim, kot zamenjavo za plačano naročnino. Po manjšem razmisleku mi nobena izmed ostalih revij, ki jih izdaja VideoTop, ni ugajala in sem se odločil za povračilo denarja, kar bi mi prišlo še kako prav pri študentskem življenju. 40 € je 40 € in za to dobiš že marsikaj in ne mislim kar tako požreti.

1.9.2008 sem poslal prvi mail z opisom, da bi želel povračilo denarja. Ker nekaj dni ni bilo nobenega odgovora sem ponovno poslal informativni mail in dobil prijazen odgovor, da je zadeva v teku. Tek se je  očitno izkazal za maraton.

Kakopak se stvar ni premaknila niti za ped in sem počasi postal radoveden. V prvih nekaj klicih mi je gospa prijazno odgovarjala, češ da so stvari v teku, da je posredovala naprej in da naj bi vsi, ki smo podali zahtevek dobili vrnjeno naročnino, da jo bomo dobili v začetku naslednjega tedna ipd. Prejšnji petek mi je celo zatrdila, da je denar končno nakazan. HA! v ponedeljek zjutraj ga, ti šment, ni bilo… Počakal sem teden, nič, in zopet poklical. Tokrat so me vezali naprej direktno v računovodstvo, tam je sledil kratek pogovor z možakarjem, kjer mu razložim, da se ne mislim več s tem ukvarjati, da bom zapravil več na telefonu, kot je bila celotna naročnina in mi je obljubil, da me v ponedeljek (danes) pokliče ter poda informacije. Ura je pol osmih zvečer, klica še ni. Nič ne bi imel proti, če bi mi že 1.9.2008 odgovorili, da bo naročnina vrnjena točno čez mesec in pol in da takrat bo. Da pa brijejo norca s podaljševanjem, kako naj bi bila nakazila vsak teden izvedena, je pa že bolno

V vseh n-tih klicih nisem bil nikdar nesramen, vendar ob vseh obljubah, verjetno sem tudi malo preveč naiven, čedalje bolj dobivam občutek, da so na VideoTop-u zaposleni pač nesposobni. Jutri jih zopet pokličem in obrazložim točno tale odstavek, da se ne mislim več ukvarjati s primerom in naj to rešijo s Tržnim inšpektoratom Republike Slovenije. Me prav zanima, kakšen “nov” izgovor bo sledil jutri in ali so tudi pri izplačevanju plač tako nesposobni, da po poslanem zahtevku oz. določenem datumu čakajo 2 meseca?