Tri tedne nazaj umor Ivane Hodak, prejšnji teden umor predsednika uprave in voditelja marketinga Nacionala Iva Pukanića ter Nika Franjića in danes nova tarča, ko so v prižganem avtomobilu policisti našli ustreljeno osebo. Vsem znana zdrava kmečka logika daje vedeti, da nekaj ni v redu in da tolikšna frekvenca umorov ter povezanih indicev ne more biti naključje.

(slika: vir)

Mnogi se ob vseh teh dogodkih sprašujejo in primerjajo Slovenijo s Hrvaško, kako je naša država varnejša. Japajade, ali ste se pred temi umori na Hrvaškem počutili pa ogrožene? Dvomim, da so se vam na dopustovanju kdaj prepletale tako črne misli. 150 km med Ljubljano in Zagrebom ni veliko, pa da pri nas ne bi imeli mafije? Zagotovo obstaja, vendar verjetno ne na tako visokem nivoju. Spomnite se primera Petek, Global, ipd.

Danes so v službenem avtomobilu Danijela Praštala, nekdanjem direktorju VIP varovanja, na servisu odkrili podtaknjeno bombo, ki je imela moč razstrelitve manjše trgovine s 50-imi uslužbenci.  Bombo je sigurno nevede podtaknil neki kmet, če seveda živite v iluziji. Z “varovanjem” lokalov si mafija nek način označuje svoj teritorij in pobira pristojbnine za svoje usluge. Čim odkloniš povabilo pod njihovo okrilje oz. varovanje, se čisto po naključju pripetijo takšne in drugačne nezgode – pretep v lokalih, podtaknjene bombe ipd. Ni druge logične razlage po kmečki logiki, kot da se zadaj sklepajo nečedni “posli” in ne mislite, da Cosa Nostre pri nas ni.

Jaz se kljub vsem sklepanjem doma in na hrvaški obali počutim varno, pa vi?