Če potegnem črto čez letošnje dvotedensko dogajanje, je za občinski praznik vseskozi doganđalo, vsaj tako bi se izrazila mama Manka. Zgodila se je vrsta različnih prireditev in vse so bile izpeljane po načrtu, kljub manjšim vremenskim pripetljajem. Ravno današnjo povorko je presenetilo malo močnejše deževje in so bile vse okoliške gostilne ter šotori nabito polni.

Na povorki so se zvrstila številna domača društva, udeleženih pa je bilo nekaj čez 1000 udeležencev, skoraj več nastopajočih kot samih gledalcev. Z digitalcem mi je žal uspelo narediti le eno fotografijo, zatorej v poduk, da preden kam greste, preverite, ali imate polne baterije. V sili hudič muhe žre in tokrat so bile fotografije narejene z Nokio 6120.

Kljub dejstvu, da se na prireditvah zbere okoli 40.000 obiskovalcev, praktično poznaš vsakogar. Na enem vogalu srečaš tistega in onega, na drugem “muzičare” in kaj hitro se zna zgoditi, da prideš domov malce kasneje, kot je bilo prvotno načrtovano. Danes je glavni večer z ognjemetom ob polnoči in komaj čakam, da dež preneha, saj bi rad šel še zadnjič letos malo obrnit po prizorišču.

Vse fotografije s prireditev si lahko ogledate na www.jernejevo.si