Vsi delamo napake, to je človeško, vendar so te lahko kdaj pa kdaj tudi precej smešne in komične. Precej težje pri srcu pa je tistim, ki so jih naredili, še posebej če so v igri veliki denarci in ugled celotnega podjetja. Nekaj najzanimivejših komičnih vložkov povzetih po F1 magazinu:

Nicola Larini – VN San Marina 1997, Imola:
Larini je dvakrat zaporedoma zapeljal v bokse, brez da bi se pri tem ustavil na postanku. Slepo je namreč sledil dvema različnima predhodnikoma, ki sta v zadnjem ovinku zavila v bokse.

Olivier Panis – VN Malezije 2004, Sepang:
Francoz je dobil za prehitro vožnjo skozi bokse kazen ponovno vožnjo skozi, pri izvrševanju le-te pa je ponovno pozabil pritisniti gumb za omejitev hitrosti… sledila je ponovno enaka kazen.

Jean Alesi – VN Avstralije 1997, Melbourne:
Alesi je tako evforično vozil s svojim Benettonom na tretjem mestu, da je pri tem pozabil spremljati opozorilne table svojega moštva za postanek v boksih. Kmalu se je njegov dirkalnik ustavil ob stezi, zmanjkalo mu je bencina.

Eddie Irvine – VN San Marina 1995, Imola:
Irec ga je pri postanku v boksih kar krepko polomil. Ustavil se je pri napačni ekipi in ker so ga mehaniki le debelo gledali, jih je po radijski zvezi začel nadirati, zakaj mu ne zamenjajo gum in dolijejo bencina. Šef moštva ga je nato povabil naj se oglasi v pravem boksu.

Nigel Mansell – VN Kanade 1991, Montreal:
Mansell je na tej dirki vodil je z ogromno prednostjo, tako da si je v zadnjem krogu privoščil zmagoslavno mahanje publiki. Pri tem je spregledal zavoj in končal v pesku, kjer mu je ugasnil motor… Zmagal je Piquet.

Jean Alesi in Gerhard Berger – VN Luksemburga 1997, Nürburgring:
Ross Brawn je v bolid uvedel zavoro, ki je preprečevala prezgodnji štart in blokirala zadnja kolesa. Oba voznika sta spozabila na to novost in celoten prvi krog prepeljala z zategnjeno ročno zavoro.