Usposobil sem Simpa Internet, tokrat so ga na Krku celo imeli na zalogi. Pri nakupu dobite dokaj pomanjkljiva navodila, prirejena le za T-mobile stick modem, zatorej sem bil primoran klicati njihov center za pomoč. Če boste slučajno tudi sami v podobnem položaju so tu preostali potrebni podatki:

  • Dial up number: *99#
  • APN adress: web.htgprs
  • uporabniško ime in geslo ni potrebno vnesti

Paket 100 kun = 100 MB sem kupil sproti na poti na Cres. 100 MB ni ravno veliko in je potrebno malo paziti kaj se s prenosom dogaja, da ne bi bilo potrebno prehitro kupiti novih bonov. Eden izmed množičnih parazitov prenosa podatkov je Microsoftov program za neposredno sporočanje Windows Live Messenger.

Miranda na drugi strani poleg Messenger klienta nudi tudi IRC, ICQ ter še približno 5 manj znanih vse v enem paketu. Pri pol urnem pogovoru preko programa Mirande se prenese okoli 0,5 MB podatkov, Live Messenger pa se samodejno povezuje s strežnikom in tako nenehno »žre« vaš prenos – prenese okoli 1 MB podatkov v eni minuti in to brez da bi se karkoli pogovarjali z ostalimi stiki. Ima zelo enostaven izgled, tudi nima vseh funkcij kot Live Messenger, a je še vedno zadovoljiv za dopisovanje in kontakt s prijatelji.