Ob tako lepem dnevu se je neverjetno težko zadrževati med 4-imi stenami, zato je odhod na svež zrak skorajda neizbežen, no vsaj pri meni je tako.

Rekreiranje v obliki športov je pri meni zelo priljubljeno, še posebej odbojka ter košarka. Košarka, ker jo že od nekdaj igram, celo treniral nekaj časa, a se za profesionalno ukvarjanje nisem odločil zaradi več razlogov – preveliko odrekanja, še največ skrbi pa je bilo glede poškodb. Jih poznam kar nekaj, tolikšne starosti kot sem sam, ki imajo številne težave in so bili primorani opustiti treniranje. Zelo neprijetna situacija, ko te doleti kaj takega, zato raje preferiram rekreativno ukvarjanje s športom ter udeleževanje kakih manjših turnirjev.
Na drugi strani odbojka -> zelo zanimiv šport, pri katerem ni nobenega fizičnega kontakta, a vendar potrebno timsko delo. Visoko na lestvici kotira seveda odbojka na mivki, katero je v poletnih večerih izjemno prijetno igrati.

Torej profesionalizem vs. rekreacija -> brez ugovarjanja bi se odločil za rekreativno ukvarjanje. Je recimo vredno imeti toliko denarja (oz. nekateri celo igrajo za mizerne plače), a že pri 35ih letih imeti polno kosti privitih z vijaki? Sem mnenja, da je ta cena mnogo previsoka.