Sem raje eno noč prespal, sicer bi ta prispevek bil daljši za okoli 200 megalomastično sočnih besed. V sredinem prispevku sem apeliral na četrtkov nastop Letečih norcev v finalu.

Je bil… ne perfekten, a vendar relativno dober v primerjavi z ostalima dvema ekipama (Leteči medvedki, Šentviški fanatiki). In ravno to je povod za današnji prispevek. Za začetek bi omenil, da smo imeli najvišjo izhodiščno oceno – 9,9, medtem ko Fanatiki 7,1 (čeprav sami trdijo, da 10… samo od kje?). Torej tudi če bi nekaj akcij zgrešili in bi Fanatiki izpeljali vse 100-odstotno, bi mi vseeno zmagali. Pa je bilo temu res tako? Fanatiki zgrešili več žog, poleg tega pa smo imeli zahtevnejši program, a smo kljub temu osvojili 2. mesto. Ne bi mogel biti bolj prepričan, da bojo Fanatiki osvojili zadnje mesto, med Medvedki in Norci pa bi šlo nekoliko bolj na tesno.

Dodatna zanimivost: na polfinalu smo odskakali katastrofalno (izgubili preveč žog ter imeli ogromno padcev na blazine), dejansko smo trepetali, če se bomo sploh uvrstili med prve tri, ki imajo privilegij nastopiti v “velikem” finalu. Bil sem vsakomur pripravljen stisniti roko, ker so bili resnično skoraj vsi boljši od nas. Vsi so namreč nastop izpeljali mnogo bolje, a kdo je osvojil prvo mesto? Neverjetno -> Leteči norci.

Če povzamem. V pofinalu resnično slab nastop -> zmaga; v finalu boljši nastop od ostalih -> drugo mesto. Prav slastno diši po vonju ironije, kot da bi bilo že v naprej pod mizo pripravljeno v stilu zmagali ste na polfinalu, torej kaj bi še radi, na finalu ste bili “slabši”.

Ne bi se spotikal ob te stvari, ko pa ne bi bile tako očitne. Vam se ob tem pisanju verjetno fučka, a ko bi stvari videli v živo, bi se tudi vam marsikatere stvari zamerile. Tudi tretje uvrščena ekipa je bila mnenja, da bomo “laskavi” naziv dobili letos Leteči norci. Kot da bi bilo Dolenjcem v Ljubljani prepovedano zmagati. Pa ne misliti, da si ne znam priznati poraza, znam, a krivice ne prenesem. Bi si mislil, da imamo na “podeželju” cigane, a kot zgleda so v Ljubljani še večji…

Zdaj pa raje na pivo, kajti ob pisanju je prišlo do hipertenzije (povečan krvni tlak), poleg tega pa me jutri zjutraj čaka matura iz laboratorijskih vaj iz mehanike.