Televizija je manipulacija!

Absolutno se strinjam z izjavo Zvezdane Mlakar (podobno idejo lahko razberemo tudi v maturitetnem delu Vladimir).

Slednjega se še kako dobro zaveda tudi varuhinja človekovih pravic, Zdenka Čebašek Travnik, ko je s svojim komentarjem stopila na žulj resničnostnega šova Big Brother. Žulj pa je očitno tako velik, da so primer izbrali celo za glavno temo v Trenjih.

Jabolko spora je, ali so naloge, ki jih izvajajo tekmovalci, neetične? Kot pravkar gledam posnetke v oddaji se popolnoma strinjam, kajti meni osebno bi bilo klečeplazenje v stilu psov krepko pod častjo. Pokazal bi le sredinca in si mislil svoje… Nikoli se ne bi spustil na tak nivo, tako nizko. Razumem zaje***cijo, dreganja v mozeg pa nikakor ne. S podobnimi nalogami jih verjetno poskušajo zlomiti. Šov vsake toliko časa pogledam tudi sam, da se malo nasmejim neumesnim izpadom, neumnim izjavam ter sporom med tekmovalci (definitivno je težko živeti v tako veliki skupnosti). Potrebno se je zavedati tudi dejstva, da so bili v hišo izbrani ekstremni osebki, torej načrtno taki, ki so si po karakterjih najbolj različni z namenom, da bi prišlo notri do čim več konfliktov. Name šov nima vpliva, saj vse dojemam le kot puhlost slovenske scene, je pa zelo sporno glede otrok, saj jim nekako poutvarja mišljenje že na vse zgodaj. Namreč vemo, da se otroci držijo načela -> bolj je prepovedano, boljše je. Na tak način si mnogo težje ustvarijo “predalčke” v stilu, kaj je dobro in kaj slabo.

Toliko o manipulaciji -> me je namreč oddaja sprovocirala in zmanipulirala do tolikšne mere, da sem moral tudi sam priliti olje na ogenj. Svoj namen so dosegli, o šovu “govori” cela Slovenija…

Jutri prispevka že v naprej povem ne bo, bom pa na “afterju” enkrat nazdravil na vse bralce 😉