Sovražim pametovanje oz. abnormalno podajanje komentarjev ob raznih športnih dogodkih. Se ne spotikam ob tu in tam podanim mnenjem, kaj bi bilo recimo dobro postoriti, ampak nenehno vtikanje ter pošiljanje igralcev v 3 pisane marjetice, žaljenje na takšen in drugačen način ob vsakem napadu oz. obrambi, pa presega meje dobrega okusa.

Tako osebo bi najraje še v istem hipu oblekel v dres ter jo poslal na igrišče, da bi si sama naredila sramoto ter morda naslednjič zmerneje komentirala tekme, ko bi uvidela, da sama “nima za burek”, a na tribunah pametuje sto na uro. Kako hudiča se ne zaveda svojih manir, da njegovo obnašanje navzven izpade totalno primitivno. Razumem čustveno pripadnost ter posledično razočaranje ob slabšem igranju, a ni potrebno nato v takih primerih huronsko pametovati, kot da bi izgubili nadzor nad svojimi izjavami.

Ne misliti sedaj, da sem mnenja, da bilo potrebno športnike le hvalisati. Tudi kritika je potrebna, brez nje bi ne bi imeli realne slike, a je bistvenega pomena, da je le ta uporabljena upravičeno ob pravem času na pravem mestu.