Celoten tekst ter slike in video so, če ni drugače navedeno, avtorsko delo. Vsebina je pod licenco Creative Commons ©.

Dovoljeno je:

  • reproduciranje, distribuiranje, dajanje v najem in priobčevanje dela javnosti
  • predelati delo

Pod naslednjimi pogoji:

  • Priznanje avtorstva. Pri uporabi dela morate navesti izvirnega avtorja na način, ki ga določi izvirni avtor oziroma dajalec licence. (Janez Mikec – www.mikec.si)
  • Nekomercialno. Tega dela ne smete uporabiti v komercialne namene.

Kateri koli od teh pogojev se lahko razveljavi, če za to dobite dovoljenje imetnika avtorskih pravic. Nič v tej licenci ne zmanjšuje ali omejuje avtorjevih moralnih pravic. Komentarji v zapisih izražajo zgolj stališča posameznikov, avtor bloga za njih ne prevzema nikakršne odgovornosti. Vsako nedovoljeno rabo teksta ali fotografij lahko avtor preganja kazensko in odškodninsko.

Politika varovanja zasebnosti na spletni strani www.mikec.si

Če želite več informacij ali imate dodatna vprašanja v povezavi s politiko zasebnosti na tej spletni strani, me lahko kontaktirate preko e-maila na zavihku O avtorju.

Ta dokument o politiki varovanja zasebnosti opiše tipe zasebnih informacij, ki se sprejmemo in hranijo na www.mikec.si ter kako se jih uporablja. 

Piškotki (Cookies)
www.mikec.si uporablja piškotke, v katerih se shranjujejo informacije o tem, katere strani uporabnik obišče in spremeni vsebino spletne strani glede na vrsto brskalnika ali glede na druge informacije, ki jih pošlje uporabnik preko brskalnika.
Piškotki, ki se namestijo v vašem brskalniku, omogočajo, da se lahko
zagotovi delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine
prilagodijo posebej za vas ter da lahko s pomočjo analize obiska spletno mesto nenehno izboljšujem.

Lahko se odločite, da uporabe piškotkov ne boste dovolili. S tem pa vam ne morem zagotoviti, da boste lahko spletno mesto uporabljali v celoti. Izklopite jih lahko po navodilih odvisno od vašega brskalnika (Firefox, Chrome, Internet Explorer,…)

DoubleClick DART piškotek
– Google, kot tretja stranka, uporablja piškotke za prikazovanje oglasov na www.mikec.si.
– Google uporablja DART piškotke, ki mu omogočajo, da prikazuje oglase uporabnikom glede na njihovo obiskovanje spletne strani www.mikec.si in drugih spletnih strani.
– Uporabniki lahko zase izključijo uporabo DART piškotka tako, da obiščejo spletno stran http://www.google.com/privacy_ads.html
Nekateri oglaševalski partnerji lahko uporabljajo piškotke na tej strani. Med oglaševalci je med drugim tudi
Google Adsense.

Tretje stranke, ki prikazujejo oglase ali oglaševalske mreže uporabljajo tehnologijo, ki oglase ali povezave, prikazane na www.mikec.si, pošiljajo neposredno vam oziroma vašemu brskalniku. V tem trenutku dobijo samodejno tudi informacijo o vašem IP naslovu. Oglaševalske mreže lahko uporabljajo tudi druge tehnologije (piškotke, JavaScript, Web Beacons), s katerimi merijo učinkovitost oglaševalskih kampanj in/ali z njimi personalizirajo oglase, ki jih vidite. 

Blog nima nadzora ali dostopa do teh piškotkov, ki jih uporabljajo tretje stranke za oglaševanje.

Za več informacij o načinu uporabe piškotkov in kako se lahko odjavite od uporabe le-teh se obrnite na politike varovanja zasebnosti posameznih oglaševalcev. 

Avtor bloga prav tako ne more vplivati na delo tretjih oglaševalcev, niti ne more vplivati na njihovo politiko zasebnosti.

Če želite onemogočiti uporabo piškotkov, lahko to nastavite v vašem brskalniku. Natančnejše informacije o tem, kako to naredite, najdete na spletni strani vašega brskalnika.

Seznam nekaterih piškotkov ter njihovo trajanje:

Ime piškotka
Servis
Veljavnost
Opis
_utma
Google Analytics
2 leti
Namenjen identifikaciji uporabnika (števila obiskov,
prvega in zadnjega obiska).
_utmb
Google Analytics
30 minut
Namenjen beleženju trajanja obiska. Beleži točen čas, kdaj
je uporabnik začel obisk (sejo).
_utmc
Google Analytics
konec seje
Namenjen beleženju trajanja obiska.
_utmz
Google Analytics
6 mesecev
Namenjen beleženju od kod je uporabnik prišel na stran,
kateri iskalnik in ključne besede je uporabil ter lokacijo, s katere je
uporabnik dostopal.
_utmv
Google Analytics
2 leti
Namenjen segmentaciji uporabnika.

Spletno mesto uporablja tudi elemente drugih ponudnikov, ki prav tako uporabljajo piškotke: YouTube, Twitter, Statcounter