Po navadi računov iz trgovine ne zbiram, ta mesec pa sem jih namensko, saj so me zanimali približni mesečni stroški študentskega življenja. Prisotnih je še nekaj faktorjev, ki pa jih nisem mogel posplošiti, in sicer cene bivanja v stanovanju oz. študentskem domu, ki se gibljejo od 60 € pa krepko čez 200 € ter prevoz domov ob vikendih, kjer je “tarifa” okoli 3-4 €.

Stroški so v mesecu marcu za hrano, priboljške, pivo, karto LPP in študentske bone nanesli skupaj 75 €. Jem nenormalno veliko in bi bil lahko račun torej še nekoliko manjši, pa kljub temu ne bi bil prikrajšan za nobeno dobroto. Super je, če imate možnost s seboj od doma odnesti tudi kaj hrane, ki jo je v nedeljo ostalo pri kosilu; imaš vsaj občutek, da ješ nekaj dobrega in domačega.

Nekaj zaključkov:

  • kolo je super, čeprav ga nimam, si zjutraj in ob prometnih konicah definitivno hitrejši od javnega prevoza + bolj zdravo + prihraniš 17 €
  • Čokolino je drag – 14 € !!!
  • vsa hrana na študentske bone ima po določenem času enak okus in ob prihodu domov prav čakam na kako zelje, čeprav ga prej nikoli nisem maral.
  • voda je kul!