• ekskurzija
  • zamejstvo
  • ekskurzija zamejstvo
  • ekskurzija v zamejstvo
Vse to so iskalne besede v Google-u, Najdi.si prek katerih so me do sedaj že našli. Veliko vas sicer ne ve, kaj je poanta teh iskalnih besed. Do ponedeljka moramo namreč vsi 4. razredi oddati 8 – 12 strani dolgo, na roke napisano, seminarsko nalogo iz ekskurzije, tako da se lepo vidi, da dijaki precej številčno uporabljajo internet kot pripomoček pri seminarskih. Sam temu v nikakršni meri ne nasprotujem, medtem ko imajo določeni profesorji alergijo na internet. Še posebej se to pozna pri starejših generacijah profesorjev, saj se sami niso rodili v dobi računalnika ter spleta. Računalnik jim predstavlja nič drugega kot veliko belo škatlo na kateri se nabira prah, z njo pa si ne znajo veliko pomagati.

Velika večina izdelave današnjih stvari stremi k lajšanju in hitrejši opravitvi opravkov. Prav tako nam lahko v tej smeri pomaga svetovni splet. Namesto, da bi zapravili recimo uro za iskanje informacij po knjigah (potrebno iti v knjižnico, poiskati pravo knjigo, jo prelistati), lahko te enostavno s parimi kliki dobimo v nekaj minutah. Informacije s spleta so sodeč po mojih dosedanjih izkušnjah prav tako verodostojne in se mi še ni zgodilo, da bi kdaj dobil popolnoma zgrešene podatke. Če potegnemo črto -> iz knjige ali s spleta lahko dobimo popolnoma enake informacije, le da pri uporabljanju porabimo precej manj časa. Čas pa kot vemo je (mogoče na žalost) dandanes ena pomembnejših vrednot, za “furanje life-a” pa potrebujemo že konkreten logistični načrt.

Zanimivo bo čez 10, 15 let gledati uporabo virov informacij šolskih otrok pri učenju, izdelavi seminarskih nalog ter kakšne kriterije bodo pri le teh imeli profesorji, saj se bodo do takrat generacije že dodobra premešale.

Moje mnenje -> nimam nič proti knjigam, vendar knjige tipa neumetnostnih besedil (enciklopedije, slovarji,…) bodo čedalje več dobivale elektronsko obliko zaradi lajšega iskanja po le teh, medtem ko knjige tipa umetnostnih besedil bodo še vedno zasidrane v knjižnicah in prav je tako, saj se le teh po mojem mnenju ne da nadomestiti z branjem na zaslonu.